Підтримати нас

Головну нагороду Берлінале завоював фільм "Синоніми"

Vgoru
Автор статті
17 лютого 2019 10:04
585
Поширити:

Фільм "Синоніми" (Synonyms) ізраїльського режисера Надавові Лапіда завоював "Золотого ведмедя" - головну нагороду 69-го Берлінського кінофестивалю. 

Про це оголосило в суботу на урочистій церемонії журі кіноогляду, передає УНН.

Картина є спільним проектом французьких, ізраїльських і німецьких кінематографістів і розповідає про молодого ізраїльтянина, який прибув до Франції, щоб втекти від себе і своєї національності. Цю проблему він сподівається вирішити, ставши французом. Фільм частково автобіографічний: перші 25 років свого життя Лапід вважав, що випадково народився в Ізраїлі, а насправді він - француз. Грунтуючись на власному досвіді, режисер досліджує проблеми, з якими може зіткнутися людина на новому місці.

Гран-прі журі фестивалю, який вважається другим по престижу призом, отримала стрічка "З волі божої" Франсуа Озона (By the Grace of God, Франція). Кращим актором став Ван Цзінчунь, який зіграв у фільмі "Прощай, сину мій" (So Long, My Son, Китай) режисера Ван Сяошуая. Нагороду за кращу жіночу роль отримала 49-річна китайська актриса Юн Мей, яка знялася в цій же картині.

Статуетку ведмедя за режисуру отримала Ангела Шанелек за стрічку "Я була вдома, але" (I Was at Home, But, Німеччина - Сербія). Фільм "Піраньї" (Piranhas, Італія) Клаудіо Джіованнезі отримав нагороду за кращий сценарій. Кращим короткометражним фільмом визнано картину Флоріана Фішера і Йоханеса Крелль "Умбра".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ