Підтримати нас

Глава миколаївської СБУ: Усі тести в області неправильні, їх треба повторити

Автор статті
10 квітня 2020 13:49
788
Поширити:

Начальник управління Служби безпеки України в Миколаївській області Віталій Герсак пропонує повторно перевірити зразки усіх хворих, у кого запідозрили коронавірус, бо має підстави сумніватися в правильності проведеного в області дослідження.

Цю інформацію він озвучив під час позачергового засідання сесії обласної ради 10 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на 10.04 у Миколаївській області немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус. За наявною інформацією, лікарі здійснюють відбір біологічного матеріалу в осіб з підозрою на коронавірус для подальшого проведення лабораторного дослідження на базі Миколаївського лабораторного центру МОЗ України. У той же час, медперсонал зазначених лікувальних установ допускає грубі порушення при відборі біологічного матеріалу. Зокрема, медичні працівники використовують нестандартизовані пробірки і неякісну хімічну речовину, яка не відповідає певним нормам і стандартам, в якій зберігається відібраний біоматеріал», - сказав Герсак.

За його словами, ця хімічна речовина, виготовляється в Миколаївському лабораторному центрі.

«З урахуванням викладеного, з метою збереження біологічної безпеки України, вважаю за доцільне організувати повторно перевірку осіб, у яких є підозра на коронавірус», - сказав Герсак.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ