Підтримати нас

“Херсонтеплоенерго” починає комплексну реконструкцію великої котельні на Шуменському

Автор статті
30 грудня 2020 17:00
956
Поширити:

У рамках Проєкту підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України комунальне підприємство «Херсонтеплоенерго» запланувало реконструкцію котельні на вулиці Івана Богуна, 95.

Ця котельня обслуговує одразу декілька мікрорайонів міста (зокрема, Шуменський і Житлоселище) і надає послугу 227 житловим будинкам та 33 навчальним та  медичним закладам.

Як повідомляють на підприємстві, запланована повна заміна технологічного обладнання та встановлення двох газових котлів Viessmann потужністю 38,0 МВт та газового котла Viessmann потужністю 19,2 МВт.

Роботи розпочнуть на початку 2021 року.

Окрім того, із понад 80 кілометрів труб, що перебувають на балансі підприємства, у межах проєкту, розраховують тепловики, у наступному році вдасться замінити 26 кілометрів у двотрубному вимірі.

Для того, аби ефект від робіт був тривалим, при реконструкції теплових мереж  використовуються попередньо ізольовані труби, термін використання їх - 50 років.

Ці труби мають ізоляцію, що забезпечує мінімальні втрати теплоносія: вони вкриті захисним кожухом та оздоблені сигнальним дротом, який при прориві сповіщає аварійну службу не лише про аварію, а й про її місце.

У рамках цього проєкту МКП «Херсонтеплоенерго» у цьому році вже реконструювало 5 котелень.

Всі заходи, що реалізуються, є комплексними й  розроблені на етапі підготовки разом із незалежними консультантами, найнятими Міжнародним банком — фінською компанією AF-Consult.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ