Підтримати нас

Херсонський пенсіонер отримав вирок за «лайки» окупантам

Автор статті
10 листопада 2023 15:51
523
Поширити:

За схвалення агресії РФ проти України та прославляння нападників, херсонський пенсіонер Сергій Кузнецов отримав п'ять років позбавлення волі, але звільнений з іспитовим строком три роки.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За матеріалами кримінального провадження, чоловік був активним користувачем російської соцмережі «Одноклассники» й поширював через власний обліковий запис публікації, які схвалювали та славили окупацію Херсона й окупантів.

Зокрема, ставив позначки «Класс» під наступними висловлюваннями:

  • «Z ПОДДЕРЖИМ НАШИХ!»
  • «Поздравляю нас всех с судьбоносным событием. Госдума ратифицировала договор с Херсонской и Запорожской областями, ЛНР и ДНР о принятии в Россию. Ратификацию поддержали 411 депутатов».
  • «!! Вот такие карты уже в продаже в Херсоне. Как видите: наша область в составе России!! Красиво)».

У судовому засіданні обвинувачений не заперечував, що «лайкав» під цими постами, і тим самим їх поширював. Але виправдовувався, оскільки тоді начебто не розумів, що діє неправильно й порушує закон.

Херсонський міський суд визнав Сергія Кузнецова винним у злочинах, передбачених частинами 2 та 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, з використанням засобів масової інформації).

І призначив чоловіку п`ять років позбавлення волі без конфіскації майна та звільнив від відбування покарання з випробуванням на три роки.

Також, як уже повідомляла Медіаплатформа “Вгору”, отримав вирок й окупаційний голова Херсонської області Володимир Сальдо – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна із забороною обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності також строком на 15 років.

А Служба безпеки України затримала автоперевізника, який співпрацював із російськими окупантами після захоплення Херсона.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ