Підтримати нас

Херсонський легкоатлет Андрій Проценко став призером на турнірі в Словаччині

Vgoru
Автор статті
15 лютого 2023 08:04
703
Поширити:

Легкоатлет із Херсона Андрій Проценко приніс Україні другу нагороду на міжнародному турнірі в словацькому місті Банська Бистриця. Він виборов срібну нагороду. 

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України. 

“34-річний стрибун у висоту з Херсона здобув срібло турніру зі своїм найкращим результатом у цьому сезоні 2.32 м”, – йдеться в повідомленні. 

Спортсмен, взявши висоту з другої спроби, спочатку вийшов на перше місце. Проте новозеландець Хеміш Керра зміг узяти планку на 2 см вище ніж наш легкоатлет. Андрій спробував два рази підкорити висоту у 2,36 метра, але, на жаль, безрезультатно. 

“Публіка на трибунах спортивної арени «Дукла», знаючи історію Андрія, який через війну провів в окупації 40 днів, підтримувала його стоячи”, – зазначили в НОК. 

Раніше ми повідомляли, що легкоатлет Андрій Проценко після виїзду з окупації в Херсоні продовжив представляти Україну на міжнародних турнірах.   

Нагадаємо, Андрій Проценко – 34-річний український стрибун у висоту, срібний призер чемпіонату світу в приміщенні (2014), дворазовий срібний призер чемпіонатів Європи: 2014 (на відкритому повітрі) та 2019 (у приміщенні). У 2022 році здобув "золото" у стрибках у висоту на етапі “Діамантової ліги” у Лозанні, "бронзу" на чемпіонаті світу та призове місце на турнірі в Угорщині.   

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ