Підтримати нас

Херсонська поліція доповіла деталі резонансної справи зниклої Марії Борисової

Автор статті
15 березня 2021 11:22
3,058
Поширити:

Трагічна історія з 7-річною мешканкою села Щасливе Олешківського району Марією Борисовою потрясла не тільки херсонців, а й усіх українців.

Дівчинку, яка зникла увечері 7-го березня, шукали впродовж чотирьох діб. Були залучені численні загони поліції, Нацгвардії, волонтери з різних регіонів, у пошуках брали участь службові собаки і квадрокоптери. 

Тіло виявили лише 11 березня: воно було в поліетиленовому мішку, який лежав на підлозі недобудованого господарського приміщення у вищезгаданому населеному пункті, зовсім поруч з місцем проживання жертви.

А вчора, 14 березня, як повідомили в поліції, був затриманий і основний підозрюваний у справі - 62-річний місцевий житель.

Як повідомив сьогодні на брифінгу начальник ГУНП в Херсонській області Олександр Прокудін, громадянин до цього вже був неодноразово судимий: останній раз з місць не таких віддалених він вийшов у 2005 році. 

Проживає підозрюваний в самоті, він давно розлучився з сім'єю, яка, за попередніми даними, зараз у Санкт-Петербурзі. Також відомо, що чоловік регулярно зловживає алкогольними напоями.

За інформацією поліцейських, у ході слідства "відпрацьовували" шістьох чоловіків, які проживали на одній вулиці з будинком, де жила Марія. Усі вони надали генетичні матеріали, що пройшли аналізи в Миколаївському бюро судово-медичної експертизи. Також ці дані були зіставлені зі зразками, виявленими на мішку і на тілі дівчинки. В результаті, як стверджують в поліції, інформація неспростовно засвідчила причетність підозрюваного у вбивстві та зґвалтуванні малолітньої.

Коли оперативники вчора ввечері прийшли в будинок затримувати цього громадянина, він спробував перерізати собі вени, але ці дії були вчасно припинені, чоловіку надали своєчасну медичну допомогу. 

За словами поліцейських, після затримання селянин ледь тримався на ногах, оскільки в черговий раз серйозно "прийняв на груди". Тому на початку він навіть не здатний був на дачу будь-яких відомостей. Втім, уже сьогодні, 15 березня, підозрюваний прийняв рішення відмовитися від дачі показань: принаймні, до тих пір, поки йому не висунуто звинувачення (така можливість надається законодавством).

У поліції також розповідають, що ще 10 березня у будові, про яку згадувалося раніше, мішка з тілом не було: про це свідчать і кадри, зняті з квадрокоптера в попередні дні. Отже, цей предмет був підкинутий, очевидно, в ніч на 11 березня. Пізніше, як відомо, мішок виявив місцевий житель, якого мати попросила обрізати виноградник поруч з фатальним сараєм.

Також Олександр Прокудін пояснив, що затриманий був добре знайомий з батьком дівчинки і навіть, можливо, дружив з ним. Проте, при попередніх допитах обоє батьків дитини не виявили будь-яких підозр: тобто, вони не могли навіть подумати, що саме ця людина була здатна на такий вчинок.

Як розповіли правоохоронці, підозрюваний судовим рішенням затриманий на 60 діб без права внесення застави, йому надано адвоката. Провадження відкрито одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: 115 ( "Умисне вбивство", ч.2 пункт 10 - "Умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством") і 152 ч.4 ( "зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди"). 

Обвинувальний вирок по цим важким кримінальним статтям передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років, або ж довічне ув'язнення.

На фото: 13 березня відбулися похорони 7-річної Марії Борисової.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ