Підтримати нас

Херсонська художниця Олена Рибальченко подарувала 50 своїх робіт Херсонському художньому музею

Vgoru
Автор статті
16 серпня 2023 07:43
512
Поширити:

Минулого тижня херсонська мисткиня Олена Рибальченко подарувала Херсонському художньому музею понад 50 своїх робіт, побоюючись їх знищення обстрілами. 

Про це повідомляє Херсонський художній музей. 

Олені Рибальченко 94 роки. Її творчість присвячена українському селу, українській родині, народним традиціям, історії України загалом і добі козацтва зокрема. Вона писала й багато краєвидів Херсона – міста, де живе майже 40 років, ідеться в дописі. 

Олена Рибальченко. Фото зі сторінки музею

“Лише після деокупації художниця знов узяла пензля до рук, але зараз через обстріли росіян не має спокою: пережила обстріл свого будинку”, – пишуть на сторінці музею.

Як зазначається, музейна колекція до цього налічувала більш як сотню робіт Олени Рибальченко. 

“На щастя, росіяни майже не зазіхнули на творчість мисткині, її роботи, натхненні фольклором і народною поезією, залишаються з нами всі, крім однієї викраденої – «Їхав козак на війноньку...»”, – інформують у музеї.

У житті Олександра Степаненка архітектура та живопис переплетені нерозривно. Архітектором він працював у Херсоні понад 35 років. За його проєктами побудовано безліч громадських і житлових споруд у місті й області. Читайте його історію тут.

Київський 13-річний абстракціоніст Данило Ноздря подарує дві власні картини розграбованому росіянами Херсонському художньому музею. Обидві його роботи присвячені Херсону – протистоянню херсонців окупантам і визволенню міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ