Підтримати нас

Херсонця ув'язнили на п’ять років за викрадення пляшки коньяка та шурупокрута

Автор статті
20 вересня 2023 10:11
1,640
Поширити:

За крадіжку в магазині суд призначив херсонцю Павлу Фоміну п'ять років позбавлення волі в установі закритого типу.

За матеріалами слідства, оприлюдненими в Єдиному реєстрі судових рішень, Павло вночі на початку грудня 2022 року зламав вхідні двері в місцевому магазині, проник у приміщення та вкрав там півлітрову пляшку коньяку й акумуляторний шурупокрут вартістю 837 гривень.

Затримали мародера в липні 2023 року. Чоловік у скоєному зізнався та пояснив, що коньяк випив, а шурупокрут продав. До речі, саме через шурупокрут злочинця і знайшли. 

Також з’ясувалося, що Павло до цього вже побував за ґратами. Його судили за розбій.

Шість років тому, приблизно о 20:30, біля будинку № 75 на вулиці Нафтовиків чоловік напав на перехожого: збив із ніг кулаком, кілька разів вдарив носаками лежачого по голові, поки той не втратив свідомість, потім забрав сумку. 

“Здобич” розбійника тоді теж була мізерною – лише 120 грн. За той злочин Павло провів у виправній колонії 3,5 роки, “відсидів” вирок від дзвінка до дзвінка.

Цього разу наче скоїв не такий небезпечний для суспільства злочин, як попередній. Але вирок набагато жорсткіший, – п’ять років за ґратами.

Бо й ситуація інша. 

Суд врахував, що обвинувачений не мав офіційного місця працевлаштування та раніше був судимий. 

Окрім того, крадіжка в умовах воєнного стану одразу кваліфікується за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Строк відбуття покарання зараховуватиметься Павлу Фоміну з 28 липня 2023 року (з дати обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою).

А шурупокрут після суду повернули власнику магазину.

Ще  схоплено “на гарячому” та визнано винними 33-річного чоловіка,  який, систематично викрадав із торговельних закладів Херсона різноманітний товар та навіть мобільний телефон продавця.

Раніше ми писали, що херсонця засудили на п'ять років і два місяці позбавлення волі за крадіжку з будинку, де його найняли зробити ремонт.

Судитимуть 42-річного чоловіка з Херсона за  грабіж в умовах воєнного стану. Йому загрожує ув'язнення строком від 7 до 10 років. Зараз він під вартою, де очікує на суд.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ