Підтримати нас

Гейтс закликав уряд США продовжити карантин

Автор статті
04 квітня 2020 12:30
555
Поширити:

Засновник Microsoft Білл Гейтс закликав до "послідовного загальнонаціонального підходу до карантину" для боротьби з поширенням вірусу SARS-CoV-2.

Гейтс критично відгукнувся про той факт, що деякі губернатори не стали вводити обмежувальні заходи. Про це мільярдер заявив в інтерв'ю Washington Post. Відомо, що п'ять штатів усе ще не рекомендували жителям залишатися вдома, а в семи карантин введений тільки в деяких регіонах.

"Плутанина на цю тему тільки продовжить економічні проблеми, збільшить шанси повернення вірусу і призведе до більшої кількості смертей", - сказав він.

Гейтс вважає, що уряд Сполучених Штатів має прискорити тестування населення і в першу чергу медичних працівників, а також зосередитися на винайденні вакцини.

"У такому випадку ми станемо свідками найбільш швидкої розробки вакцини в історії. Вже зараз можна почати будувати фабрики, на яких ці вакцини будуть вироблятися, закуповуючи обладнання, що підходить для виготовлення різних типів препаратів. Провідну роль тут має відігравати федеральний уряд, тому що приватні компанії не можуть брати на себе такий ризик", - вважає Гейтс.

Гейтс вже не вперше критикує уряд США. Минулого тижня він заявив, що Сполучені Штати недостатньо оперативно оголосили про необхідність самоізоляції.

Один із засновників корпорації Microsoft Білл Гейтс ще п'ять років тому передбачив, що для людства найбільшою загрозою є віруси, і світ не готовий боротися з новими епідеміями.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ