Підтримати нас

Голопристанська громада: вода потроху відступає, але ситуація досі критична

Vgoru
Автор статті
09 червня 2023 10:49
791
Поширити:

У тимчасово окупованій Голопристанській громаді повінь, спричинена підривом росіянами Каховської ГЕС, починає потроху відступати. Але ситуація залишається вкрай важкою.

Про це повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація.

За добу (станом на 07:30 годину 9 червня) вода в центральній частині міста Гола Пристань відступила до 40 см, у східній частині до 30 см, аналогічна ситуація в районі вулиць Берегової, Набережної.

08.06. вул. 1 травня/Полякова. Фото Інтернет

Вулиця Лугова. Фото Інтернет

Вулиця Миколаївська. Фото Інтернет

У Великокардашинському старостаті вода також відходить, зниження – за 40 см.

Люди, яких волонтери евакуювали на підвищену місцевість у районі автопарку м. Гола Пристань, а це до 50 осіб із дітьми, перебувають у критичній ситуації понад три доби. Потребують питної води та їжі. Потрібен також корм для тварин.

Добровольці продовжують рятувати людей, адже повідомлення про допомогу та евакуацію продовжують надходити. Але кількість сигналів зменшується, бо телефони розряджаються.

Керівництво Голопристанської МВА прохає всіх жителів громади, у яких є така можливість, максимально долучитися до допомоги землякам.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок руйнування Каховської ГЕС затоплені обидві виробничі дільниці Херсонського виробничо-експериментального заводу з розведення молоді частикових риб, які розміщені у Голій Пристані. 

Під водою опинилися ставки риборозплідної та вирощувальної дільниці, лабораторія та її оснащення, приміщення для персоналу, електричні підстанції, котельня інкубцеху, спеціалізована техніка, технологічне обладнання, помпові станції та гідроспоруди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ