Підтримати нас

Герої руху "Жовта Стрічка": країна має знати!

Vgoru
12 листопада 2022 12:08
873
Поширити:

Рух “Жовта стрічка” розсекретив одну з активних учасниць громадянського спротиву окупантам. Лілія – одна з головних координаторок руху "Жовта Стрічка" в Херсоні. Світлину жінки у звільненому місті підпільники опублікували в Telegram.

“Сміливість – це про Лілію. Коли росіяни окупували Херсон, активістка підпільно чинила спротив загарбникам. Вона збирала команду однодумців, малювала графіті з закликами ворогові забиратися з міста, клеїла листівки та передавала інформацію для Сил Оборони України. Сьогодні Лілія святкує День звільнення Херсону!” – йдеться на сторінці руху “Жовта стрічка”.

«Жовта стрічка» — рух громадського спротиву на тимчасово окупованих територіях України, створений у квітні 2022 року після російського вторгнення. Метою руху є інформаційний опір російським окупантам. 27 квітня в Херсоні активісти «Жовтої стрічки» стали учасниками мирної акції «Херсон — це Україна». На вулиці міста тоді вийшли півтисячі людей, четверо з них зазнали поранень. Тоді мітинг став поштовхом для розвитку руху.

Раніше, ми повідомляли, як активісти руху “Жовта стрічка” готувалися до звільнення Херсона та зустрічі ЗСУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ