Підтримати нас

Генерал Драпатий, який працював на Херсонщині, став командувачем ОТУВ "Харків". ОНОВЛЕНО

13 травня 2024 20:57
618
Поширити:
Бригадний генерал Михайло Драпатий, який працював на Херсонщині, став командувачем ОТУВ "Харків".
Михайло Драпатий. Фото: Міністерство оборони України

Бригадний генерал, заступник начальника Генштабу ЗСУ Михайло Драпатий, який працював на Херсонщині, став командувачем оперативно-тактичного угруповання військ "Харків".

Про це з посиланням на власні джерела повідомили Суспільне та  LIGA.net.

За даними Суспільного, Драпатий замінить Юрія Галушкіна, який став командувачем ОТУВ "Харків" на початку квітня 2024 року.

У вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський сказав, що наразі Михайло Драпатий відповідає за Харківський напрямок.

В ефірі “Радіо Свобода” народний депутат від «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко розповів, що до Драпатого також направили декількох командирів, які з ним працювали на ОТУ «Херсон».

10 травня близько 5 години ранку російські військові спробували прорвати лінію оборони на півночі Харківщини. Вони захопили Мороховець, Олійникове та Зелене.

  • Михайло Драпатий – колишній командувач оперативного угруповання військ «Херсон». Лицар орденів Богдана Хмельницького та «Народний Герой України». Коли почалася війна, тоді ще майор Драпатий був командиром 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади, підрозділи якого розташовувалися поблизу Маріуполя. 
    У травні 2014 року російські військові намагалися захопити місцевий відділ поліції. Тоді батальйону Михайла Драпатого віддали наказ зайти в місто на бронетехніці. Водночас проросійські налаштовані жителі споруджували перешкоди. Так в історії залишилися кадри, коли БМП перелітає через барикаду. 
    З 2016 по 2019 рік командував 58-ю окремою мотопіхотною бригадою (Конотоп).
    У квітні 2019 року йому достроково надали військове звання – полковник. 
    До січня Драпатий 2024 року очолював оперативне угруповання "Херсон". Він відомий як один із командирів, що керували звільненням правобережжя Херсонщини. У лютому цього ж року його призначили заступником начальника Генштабу ЗСУ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів