Підтримати нас

ФСБ планує контролювати весь інтернет-трафік у Росії

21 вересня 2016 10:30
227
Поширити:

Федеральна служба безпеки Російської Федерації розглядає низку технічних рішень, які зможуть забезпечити контроль над інтернет-трафіком Росії, передає УНН.

За інформацією "Коммерсанта", ФСБ, Мінкомзв’язку і Мінпромторг обговорюють цілий набір технічних рішень, які дозволять реалізувати дешифрування і відповідно доступ до всього інтернет-трафіку росіян.

"Його аналіз за ключовими словами на кшталт "бомба" планується здійснювати за допомогою систем DPI, вже використовуваних операторами зв'язку для фільтрації заборонених сайтів. Зберігати інтернет-трафік операторів зобов'язує "закон Ярової", але сам по собі без дешифрування він марний. Обговорювана ж схема, на думку експертів, в кінцевому підсумку дозволить не тільки запобігати потенційним загрозам, але і будувати профілі поведінки користувачів в мережі - аж до оцінки їх психологічного стану і смакових уподобань", - пише російське видання.

Як зазначає видання, згідно з "законом Ярової", організатори поширення інформації, тобто власники інтернет-майданчиків, що дозволяють передавати електронні повідомлення, такі як Google, "Яндекс", Mail.ru Group, Whatsapp, Telegram, Viber, Facebook, "ВКонтакте" і ін., зобов'язані вже з 20 липня здавати ключі шифрування на вимогу ФСБ РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ