Підтримати нас

Фейковій директорці двох захоплених у Каховці ясел-садків тетяні нечепуренко повідомили про підозру в держзраді

Vgoru
14 квітня 2023 10:51
1,096
Поширити:

Управління СБУ в Закарпатській області 13 квітня повідомило про підозру в державній зраді 27-річній тетяні нечепуренко, яку окупанти призначили “директоркою” двох ясел-садків у Каховці на Херсонщині. Про це йдеться в підозрі, оприлюдненій на сайті Офісу Генпрокуратури.

“нечепуренко підбирала кадри й виплачувала зарплату в рублях у яслах-садку «Веселка». А в серпні 2022 року вона, з представниками країни-агресора, незаконно захопила ясла-садок «Іскорка», який згодом «очолила». В «Іскорці» вона наказала співробітникам ясел-садка зняти всю наявну українську символіку і замінити її на російську”, – зазначається в документі.

Обидва захоплені окупантами ясла-садки пропрацювали лише декілька днів, повідомляють у Центрі журналістських розслідувань. Відеосюжет про помпезне відкриття загарбниками ясел-садка «Іскорка» поширювали в російських пропагандистських телеграм-каналах на початку вересня 2022 року, однак невдовзі дошкільний заклад закрили. Відтоді в Каховці не працює жодна школа й жоден ясла-садок.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну тетяна нечепуренко працювала вихователькою-логопедом у каховському яслах-садку №8 «Іскорка».

Навесні 2022 року вона торгувала незаконно завезеними російськими ліками в одній з аптек міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ