Підтримати нас

Фальшиве посольство десять років видавало візи

Автор статті
08 грудня 2016 17:32
623
Поширити:

У Гані в Африці десять років працювало фальшиве посольство США. Про це повідомляє TVN24.

У столиці Аккрі видавали візи і дозволи на роботу за $6 тис. Також пропонували витяги з банківських рахунків і підробні свідоцтва про народження. Розміщувалися на другому поверсі у старому будинку в спальному районі.

Рекламували свої послуги через білборди, газети й листівки на вулицях. Клієнтів шукали у найвіддаленіших регіонах Гани, Того і Кот-д'Івуару. Людей привозили автобусами. Селили у готелі неподалік. Тоді відвозили назад. У Аккрі приймали щопонеділка, щовівторка і щоп'ятниці з 7:30 до 12:00. В офісі сиділи громадяни Туреччини. Із клієнтами розмовляли англійською і голландською. Також людей консультував місцевий юрист. Він спеціалізується на міграційному і кримінальному праві.

"Понад десять років фальшиве посольство діяло без жодних перешкод, - йдеться у зверненні справжнього представництва США. - Злочинці заплатили корумпованим чиновникам, щоб закрили на все очі. Отримали десь справжні бланки документів, щоб виглядати переконливішими. Частина людей все ж виїхали. Решта не знали, де шукати аферистів. Фальшиві візи — дуже популярний бізнес у цих країнах. Цим займаються і місцеві, і цілі мережі міжнародних злочинців".

Улітку про фальшиве посольство заявили у регіональне Бюро безпеки при американському посольстві. При обшуку знайшли ноутбук, кілька мобільних телефонів і більше 100 паспортів. У них справжні і фальшиві американські, шенгенські, індійські та південноафриканські візи. Слідчі припускають, що частину документів шахраї передавали через посередників у справжні посольства.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ