Підтримати нас

Фахівці «Херсонобленерго» отримали обладнання від Швеції, Фінляндії та Нідерландів

Vgoru
Автор статті
22 липня 2023 13:14
519
Поширити:

Енергетики Херсонщини отримали від міжнародних партнерів 37 трансформаторів та 5 км сталеалюмінієвого проводу, вагою 36 тонн. 

Про це повідомила Херсонська ОДА.

Як зазначається, обладнання фахівці АТ «Херсонобленерго» отримали від Швеції, Фінляндії та Нідерландів за координації Міненерго. 

Ця допомога пришвидшить відновлення електропостачання після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС, ідеться в дописі.

Нагадаємо, Станом на 22 липня у Херсоні під'єднали до електроенергії 800 споживачів, які були відключені через підтоплення. Залишаються без світла 12 тисяч споживачів. Також на деокупованій території Херсонщини «Херсонобленерго» відновлює роботу рейдових бригад для виявлення порушень споживачів. З 1 липня проведено рейди та складено 15 актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. 

У Борозенській громаді енергетики встановили та підʼєднали трансформаторні підстанції. Завдяки цьому заживлено водонапірні башти в селах Садок та Пʼятихатки.

Антикорупційний суд прийняв рішення про передачу активів підсанкційних російських олігархів до державного бюджету. У тому числі – 99,9% активів Акціонерного товариства "Херсонобленерго". Кінцевим бенефіціаром компанії був російський підприємець Євген Гінер.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ