Підтримати нас

Ексначальнику окупаційного відділу поліції Скадовська суд виніс заочний вирок

Vgoru
Автор статті
30 листопада 2023 15:23
618
Поширити:

Галицький районний суд Львова виніс заочний вирок 53-річному Геннадію Старцеву. Його заочно засудили на 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Крім того, чоловіка позбавили права обіймати посади в державних органах строком на 15 років.

Суд встановив, що Старцев у травні 2022 року, перебуваючи в окупованому Скадовську прийняв пропозицію очолити незаконно створений правоохоронний орган – «Скадовське РВ ГУ МВС по Херсонській області». 

Зазначається, що 26 травня минулого року засуджений склав присягу окупаційній владі та почав підбирати кадри до псевдооргану.

Як пише ЦЖР, доказами в цій справі стали публічні заяви Геннадія Старцева щодо його незаконної діяльності в Скадовську, дані з електронних телекомунікаційних мереж з абонентського номера зловмисника та інші матеріали. 

“Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту його затримання та приведення вироку до виконання. Сам вирок ще не набрав законної сили”, – йдеться в дописі.

За інформацією видання, Геннадій Старцев з 2017 по 2021 роки працював провідним спеціалістом Регіонального сервісного центру МВС України в АР Крим та м. Севастополі, який тоді розташовувався в Каланчаку Херсонської області.

Нагадуємо Малиновський райсуд міста Одеси заочно засудив на 12 років із конфіскацією майна окупаційну директорку школи №51 у Херсоні.

Окупаційного голову Нижньосірогозької громади визнали винним у колабораційній діяльності. Суд призначив йому 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати деякі посади на 15 років із конфіскацією всього майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ