Підтримати нас

Ексначальник загону ДСНС з Херсонщини отримав підозру в держзраді й колабораціонізмі

14 липня 2024 19:55
2,976
Поширити:
Фото: ЦЖР

Заочну підозру в державній зраді і колабораціонізмі отримав 45-річний житель Херсона Олексій Пшик, який працював начальником 3-го державного пожежно-рятувального загону головного управління ДСНС України в Херсонській області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, не пізніше липня 2022 року у Генічеському районі Херсонської області чоловік незаконно очолив окупаційне Новотроїцьке районне управління окупаційної служби у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Херсонщини. 

Згодом Пшика підвищили, він обійняв посаду незаконного заступника начальника головного управління окупаційного міністерства з надзвичайних ситуацій Росії по Херсонській області, що базується у Генічеську.

На своїй посаді чоловік нібито займався ліквідацією наслідків затоплення окупованих територій Херсонщини внаслідок підриву російськими військовими Каховської ГЕС й брав участь у масових заходах під час святкувань державних свят РФ.

Раніше Олексій Пшик очолював Новотроїцький районний сектор ГУ ДСНС України в Херсонській області. А в червні 2021 року його призначили начальником 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Херсонській області, розташованого в Генічеську. З посади його звільнили восени 2022 року.

Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Заочну підозру у колабораціонізмі отримала 44-річна Людмила Трофименко, яка під час окупації села Борозенське Бериславського району на Херсонщині брала участь у проведенні незаконного референдуму.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів