Підтримати нас

Дві тисячі людей евакуювали з Х'юстона через шторм

28 серпня 2017 05:30
592
Поширити:

Близько двох тисяч людей евакуювали з американського Х'юстона в американському штаті Техас, де вирує тропічний шторм "Харві", передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

За даними Національної метеорологічної служби, у місті, де практично паралізована робота транспорту, через повінь ввели надзвичайний стан.

Також повідомляють про п'ятьох загиблих. Проте поки що точно підтверджені лише дві смерті: одна людина загинула у ‎п'ятницю у пожежі в будинку в окрузі Арканзас, ще одна жінка ‎загинула у Х'юстоні у своєму авто.

За словами губернатора Грега Еббота, у містах Х'юстон і Корпус-Крісті вже випало по 50 см опадів і ще може випасти до 40 см. 

Синоптики заявляють про "безпрецедентні" погодні умови. Національна метеорологічна служба застерігає, що існує небезпека "значних ‎повеней" у районі міста Х'юстон. Грег Ебботт також заявив, що в Техасі закрили 250 доріг та магістралей.

Він оприлюднив офіційне повідомлення про стихійне лихо в 19 округах та додав, що зливи продовжуються у містах Х'юстон, Вікторія та Корпус-Крісті.

Чиновники в окрузі Харріс попросили людей, яким належать човни, допомогти в рятувальних операціях.

Аеропорт "Х'юстон Буш" поки що припинив усі комерційні рейси. Інший аеропорт Х'юстона, "Гоббі", також закритий, його злітно-посадкові смуги повністю затоплені.

Президент США Дональд Трамп у вівторок планує відвідати Техас, щоб ознайомитися з масштабами стихійного лиха. За його словами, він приїде тоді, коли це буде можливо, щоб не перешкоджати роботі рятувальних служб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ