Підтримати нас

Дві третини жителів Херсонщини, які отримали повістки, уникають ВЛК - ОВА

Автор статті
22 грудня 2023 09:10
901
Поширити:

За місяць, з 16 листопада по 16 грудня, на проходження військово-лікарської комісії з’явилася лише третина тих, хто отримав повістку

Про це на пресконференції 21 грудня розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За словами очільника області, отримали повістки на проходження військово-лікарської комісії майже 800 людей. Прийшли на обстеження близько 300.

“Це питання військкомату (територіального центру комплектування та соціальної підтримки – ред.), але відомо, що деяких уже оголошено в розшук, є навіть кримінальні справи”, – заявив Олександр Прокудін.

Із серпня цього року діють зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», за якими тип повісток став більш визначеним, щоби було розуміння, з якою метою викликають чоловіка.

Перший тип – це повістка для уточнення даних. Її вручають для перевірки загальної інформації про людину, про склад її сім'ї, роботу, стан здоров'я, тобто, тих даних, які можуть дати підстави для відстрочки від призову на строкову військову службу або навпаки. Наприклад, був студентом, але вже закінчив навчання.

Другий тип – повістка для проходження військово-лікарської комісії. Конкретна мета – пройти медичне обстеження, з'ясувати стан здоров'я, виявити придатність або непридатність людини до військової служби.

І третій тип – мобілізаційне розпорядження. Це наступний крок після медичної комісії. Мобілізаційне розпорядження вручають лише тим особам, які визнані придатними для проходження військової служби.

Повістки по-новому почали вручати на Херсонщині з 16 листопада цього року.

Детальніше про зміни у врученнях повісток, виплат військовослужбовцям, відстрочки та звільнення, у матеріалі “Вгору” – “Мобілізація по-новому. Нові зміни у законодавстві”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ