Підтримати нас

Вдруге намагалася пройти на правобережжя Херсонщини: військові розповіли, як врятували жінку з Антонівського мосту

12 червня 2024 15:53
2,568
Поширити:
Усі фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Екіпаж БпЛА 11 червня помітив на Антонівському мосту в передмісті Херсона жінку, яка прямувала з окупованих Олешок в сторону правого берега.

Про це повідомили “Вгору” військовослужбовці Сил оборони Херсона, які брали участь у порятунку жінки з моста.

Коли жінка почула звук безпілотника, показала український паспорт. Після чого військові за допомогою дрона довели її до більш безпечного місця. Потім забрали в укриття й чекали подальших вказівок.

“Загалом, евакуації в день не проводяться, бо це дуже небезпечно”, – зазначив військовий.

За його словами, пізніше з'ясувалось, що це була жінка 1973 року народження. На початку війни вона виїхала до Росії. Але повернулась назад і ще торік з Олешок намагалася пройти на правобережжя Херсонщини, але тоді її відправили спочатку до окупованого Криму, потім знову до РФ.

“У цьому році вона знову з Бєлгорода добралася до Джанкоя, потім на Скадовськ, далі на Раденськ. І з Раденська вона прийшла пішки в Олешки та пройшла на правий берег”, – додав він.

Головний сержант із позивним “Балу” розповів, що їм поступила команда евакуювати цивільну людину. Вдень будь-які дії на воді заборонені. Однак було небезпечно залишати жінку на лінії військових дій, тому дали наказ вивезти її.

За словами військового, жінка поводила себе спокійно, команди в човні виконували чітко. Після евакуації її передали медикам.

Також “Балу” зазначив, що це вперше вони виконували подібну операцію.

За інформацією молодшого сержанта з позивним “Макс”, вся операція тривала близько 6 годин. Він розповів, що були думки або це цивільна людина, або провокація. Був наказ не відкривати вогонь, тому військові просто спостерігали на безпечній відстані. Окрім цього, він зазначив, що у жінки була сумка, в якій пізніше знайшли прапор України.

Інший військовий Сил оборони Херсона, додав, що ситуація була нестандартна, адже це відбувалося на межі боєзіткнення українських та російських військ. І становила високі ризики, як і для жінки, так і для особового складу.

Антонівський міст, 15 вересня 2023 рік

  • Антонівський автомобільний міст проходив через Дніпро й з'єднував правобережжя Херсонщини з лівобережжям. Однак вранці 11 листопада 2022 року російські окупанти, коли відступали з правого берега Дніпра, підірвали міст. Унаслідок цього було знищено кілька прольотів.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів