Підтримати нас

Муфтій з окупованого Криму допомагав армії РФ, яка дислокувалася на Херсонщині: оголосили підозру

31 серпня 2024 15:06
245
Поширити:
Фото зі сторінки "Духовне управління мусульман Криму та Севастополя"

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили про підозру в пособництві державі-агресору 42-річному жителю Криму Раіму Гафарову. Він допомагав армії РФ на окупованих територіях Херсонщини.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у 2014 році після окупації Росією Криму Гафарова обрали на посаду заступника  Муфтія   Вища духовна особа у мусульман-сунітів, уповноважена ухвалювати рішення (фетви) з питань застосування шаріату. У країнах де іслам є державною релігією, муфтій призначається урядом.  мусульман Криму незаконно створеної “Централізованої Релігійної Організації Духовго Управління Мусульман Республіки Крим”. 

У період з березня 2014 року й дотепер чоловік підтримує владу РФ та окупаційну адміністрацію півострова. Він систематично організовував збори та передавав допомогу російським військам загальною вагою 120 тонн, стверджують правоохоронці.

У квітні та липні 2022 року Гафаров особисто передав харчі та медикаменти військовим РФ, які дислокувалися в окупованому тоді Херсоні та Херсонській області.

На купівлю медикаментів для російських військових Гафаров з іншими невстановленими особами витратив 11,5 мільйонів рублів.

Також 6 березня 2023 року він дав інтерв'ю на каналі “Крим-24”, де висловився на підтримку окупаційної влади й розповів про передачу допомоги військовим РФ.

Йому загрожує позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років. 

Раім Гафаров народився 19 серпня 1982 року в місті Самарканда Узбецької РСР, зареєстрований в Сімферополі АР Крим. У 1990 році його сім'я переїхала до села Ковильне в АР Крим. Там він закінчив 9 класів. У 1997 році вступив до ліцею Імама Хатіпа в Туреччині. Потім здобув вищу освіту в Університеті Улудаг (Турція). Після магістратури отримав спеціальність "богослов". Потім повернувся до Криму. У 2012 році Гафарова призначили   імамом   Голова мусульманської громади, духовний керівник, людина, яка керує молитвою в мечеті. мікрорайону  АК-Мечеть   Місце проживання кримських татар, виник у 1990-х роках.  у місті Сімферополі, а потім він працював головним імамом Сімферопольського району.

  • За даними Крим Реалії, заступник глави російської духовної адміністрації мусульман Криму та Севастополя Раім Гафаров під час з'їзду "представників Кримських татар" виступив на підтримку очільника Кремля Володимира Путіна та війни в Україні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів