Підтримати нас

До окупованого Скадовська на Херсонщині приїхав незаконний керуючий єпархією РПЦ

27 липня 2024 21:10
248
Поширити:
Дмитро Гаврін. Фото з російських джерел

Незаконна влада прислала до окупованого міста Скадовськ Херсонської області нового керуючого єпархією Російської православної церкви Дмитра Гавріна (Філарета).

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Незаконний очільник осередку РПЦ родом із Калінінської області РФ, а до того проходив службу у Тверській області (Бежецька єпархія).

“Його першим завданням стане перевірка підлеглих на лояльність та доповідь щодо реального стану речей із релігією в захопленому регіоні”, – зазначають у ЦНС.

На російському церковному сайті вказано, що на незаконну посаду Гавріна призначили 25 липня. Він став окупаційним правлячим архієреєм Скадовської єпархії з титулом “Скадовський і Олешківський”.

Окрім релігійної освіти в Росії, Дмитро Гаврін у 2009 році закінчив Київську духовну академію за спеціальністю кандидат богослов'я.

Сама ж окупаційна Єпархія, яку він незаконно очолив, утворена в адміністративних межах окупованих лівобережних районів Херсонської області: Олешківського, Голопристанського, Каланчацького, Скадовського та Чаплинського.

  • Нещодавно стало відомо, що Октябрський районний суд Полтави арештував майно жителя Голої Пристані Скадовського району, настоятеля парафії Херсонської єпархії Геннадія Шкіля.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів