Підтримати нас

До державної екосистеми DREAM 18 громад Херсонщини подали проєкти відновлення

21 травня 2024 07:15
199
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/обстріл Херсона 18 лютого 2023 року

До державної екосистеми DREAM    Два його пріоритетні напрямки: відновлення критично важливої інфраструктури та довгострокова відбудова й модернізація.  (Цифрова екосистема для підзвітного управління відновленням) 18 громад Херсонщини подали 170 проєктів відновлення.

Про це повідомила радниця з питань місцевих фінансів та муніципальних послуг Регіонального офісу ULEAD з Європою в Херсонській області Іванна Кузь.

Вона зазначила, що орієнтовний бюджет становить 2,74 мільярда гривень. Фінансування підтверджено на суму 663,53 мільйона гривень.

Найбільше проєктів подала Високопільська селищна рада – 50, Бериславська міська рада – 30 та Чорнобаївська сільська рада Херсонської області – 20 проєктів.

“Херсонщина займає лише сьоме місце у рейтингу поданих проєктів до системи, при тому, що руйнування Херсонщини є чи не найбільшими”, – додала речниця.
  • Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив, що в Херсонській громаді планують будувати нові житлові квартали у безпечних місцях. Асоціація будівельників півдня України готова розглянути такі ідеї у найближчий перспективі.
  • У Херсонській області в межах програми “єВідновлення” подали 5 тисяч 800 заявок на компенсацію пошкодженого житла.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів