Підтримати нас

Директорка Херсонського центру зайнятості розповіла, які є держпрограми для безробітних у Херсонській області

Автор статті
09 листопада 2023 13:31
490
Поширити:

Зараз на обліку з безробіття в Херсонському центрі зайнятості перебувають 2,5 тисячі безробітних. У Херсонській області є державні програми з допомоги безробітним.

Про них розповіла директорка Херсонського обласного центру зайнятості Тетяна Ніколаєва в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

За її словами, перші три місяці, коли людина стає на облік із безробіття, вона має право отримувати грошову допомогу. Вона коливається від 6,7 тисячі грн до 1,5 тисячі грн.

“Зараз допомогу з безробіття отримують 3 місяці. Це не означає, що ми їх знімаємо з обліку. Ми продовжуємо допомагати шукати роботу, пропонувати вакансії, але без грошової допомоги”, – розповідає директорка.

На облік із безробіття можна стати в “Дії” або звернутися на гарячу лінію Херсонського центру зайнятості.

Також у Херсонській області діють програми з допомоги безробітним. Наприклад, “Армія відновлення” – це суспільно-корисні роботи. Тобто держава компенсує людям зарплату, якщо вони працюють на суспільно-корисних роботах (розбір завалів, прибирання тощо).

Тетяна Ніколаєва говорить, що в Херсонській області близько тисячі людей так працюють і отримують компенсацію за працю від держави.

У Херсонському центрі зайнятості є й ваучери, які можна отримати на перекваліфікацію. 

“Держава компенсує максимум близько 27 тисяч гривень. Тобто можна отримати ваучер на навчання і вчитися в будь-якому виші України, навіть онлайн”, – говорить директорка.

За її словами, у центрі є ще дуже багато різних програм. Наприклад,  мікрогранти від держави на розвиток бізнесу, за якою відкрили власні бізнеси вже 10 людей. Є компенсації для роботодавців, програми для ВПО. За детальною інформацією вона закликає звертатися до Центру зайнятості.

Номери гарячої лінії Херсонської обласної служби зайнятості: +38(050) 744 8939, +38(066) 339 7025, +38(093) 567 8405.

Якщо ви потребуєте консультацію щодо:

  •  ваучерів на навчання +38(050) 1833932.
  • отримання мікрогрантів +38(050) 5078568.
  • компенсаційних виплат для роботодавців +38(066) 7773903.

Раніше директорка розповіла, скільки вакансій є в Херсонському центрі зайнятості, та яку зарплату пропонують.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ