Підтримати нас

Дипломат зі Швеції подарував до музею в Херсоні велосипед, на якому проїхав вздовж лінії фронту

25 вересня 2024 19:29
86
Поширити:
Фото зі сторінки музею

Дипломат зі Швеції, колишній військовий Ларс Петер Фреден  подарував до Херсонського обласного краєзнавчого музею велосипед українського виробництва та шолом. На ньому він 60 днів їхав вздовж лінії фронту й Херсон став останнім у його маршруті.

Про це йдеться на сторінці музею.

Загалом маршрут ексвійськового йшов з Києва через Чернігів, Суми, Харків, Чугуєв, Ізюм, Краматорськ, Дружківка, Покровськ, Петропавлівка, Дніпро, Запоріжжя, Нікополь, Високопілля, Велику Олександрівку, Лиманець та Херсон. 

До музею політика привели військові, які часто там бувають. Також він написав відгук.

Зазначається, що Ларс Петер Фреден приїхав в Україну, щоб привернути увагу Європи до війни в Україні.

За словами шведського політика, він обрав їхати велосипедом, тому що так можна більше дізнатися про життя людей, стати ближчим до української землі, з’являється час для роздумів. Якими він ділиться на сторінках шведських та міжнародних ЗМІ.

  • Колекцію артефактів Херсонського обласного краєзнавчого музею, яку знайшли під час археологічних розкопок на острові Велике Городище біля села Тягинка, оцифрують в рамках проєкту “Фортеця Тягинь – форпост європейської історії українського півдня”.
  • 4 квітня солдат територіальної оборони ЗСУ передав до Херсонського обласного краєзнавчого музею експонат – старовинний гарман.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів