Підтримати нас

Колекцію артефактів Херсонського обласного краєзнавчого музею оцифрують

02 серпня 2024 18:22
357
Поширити:
Фото: Херсонський обласний краєзнавчий музей

Колекцію артефактів Херсонського обласного краєзнавчого музею, яку знайшли під час археологічних розкопок на острові Велике Городище біля села Тягинка, оцифрують в рамках проєкту “Фортеця Тягинь – форпост європейської історії українського півдня”.

Про це повідомляє Херсонський обласний краєзнавчий музей.

Музейники зазначають, що оцифруванням колекції займатиметься організація eMuseum, яка оцифровує культурну спадщину України, створюючи 3D та VR моделі музейних експонатів.

“Оцифрування музейних предметів дає можливість зберегти інформацію про культурну спадщину для сучасних дослідників  і майбутніх поколінь. Співробітники Херсонського обласного краєзнавчого музею добре це розуміють. Адже цінна частина колекцій була втрачена в результаті пограбування музею російськими окупантами у жовтні 2022 року”, йдеться в дописі.
  • Інформація про пограбування російськими окупантами музеїв на Херсонщині стала поширюватися в середині жовтня 2022 року, перед їхньою втечею з Херсона.
  • Ексдиректорка Херсонського краєзнавчого музею Братченко одразу стала співпрацювати з окупаційною владою та вже в середині жовтня 2022 року отримала підозру в колабораціонізмі.
  • Цінності з Херсонського краєзнавчого музею російські окупанти вивезли 70 вантажівками. Перші світлини пограбованого Херсонського краєзнавчого музею шокували світову спільноту.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів