Підтримати нас

Військовий доставив до херсонського музею гарман, який знайшов у Бериславському районі

04 травня 2024 17:47
323
Поширити:
Гарман. Фото зі сторінки музею

4 квітня солдат територіальної оборони ЗСУ передав до Херсонського обласного краєзнавчого музею експонат – старовинний  гарман   це сільськогосподарський інструмент для обмолоту зерна, який застосовувався до XX століття .

Про це йдеться на сторінці музею.

За їхньою інформацією, військовий знайшов його в одному з селищ Бериславського району Херсонської області.

“Військовий почав розпитувати місцевих жителів про історію предмета. Йому розповіли, що знайшли гарман за межами селища. Про його призначення не здогадувалися і використовували, щоб утрамбовувати ґрунт на дорозі”, – йдеться в повідомленні.

  • Інформація про пограбування російськими окупантами музеїв на Херсонщині стала поширюватися в середині жовтня 2022 року, перед їхньою втечею з Херсона.
  • Директорка Херсонського краєзнавчого музею одразу стала співпрацювати з окупаційною владою. У середині жовтня 2022 року отримала підозру в колабораціонізмі.
  • Цінності з Херсонського краєзнавчого музею окупаційна влада вивезла 70 вантажівками.
  • Директорка Херсонського обласного краєзнавчого музею Ольга Гончарова розповіла Медіаплатформі «Вгору» не тільки про нинішню роботу музейників, а і про пограбування, про свої враження від побаченого, коли вперше після деокупації переступила музейний поріг. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ