Підтримати нас

Депутат Херсонської міськради від ОПЗЖ підозрюється в державній зраді

07 червня 2024 12:29
347
Поширити:
Ігор Житченко. Фото: Херсонська міськрада

Прокурори заочно повідомили про підозру в державній зраді 59-річному депутату Херсонської міської ради від забороненої в Україні партії “Опозиційна платформа – За життя” Ігорю Житченко.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, перебуваючи на посаді директора “Херсонелектротранс” Житченко погодився співпрацювати з окупаційною владою та перереєстрував захоплене підприємство за законодавством РФ. Також організував виплату зарплати у рублях.

Окрім цього, не пізніше 1 серпня за його наказом в громадському транспорті “Херсонелектротранс” розмістили агітаційно-пропагандистські плакати на підтримку дій окупаційної влади та із закликами отримати громадянство РФ, стверджують правоохоронці.

Підозрюваному загрожує ув'язнення на п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі.

Ігор Житченко народився 27 грудня 1964 році в Херсоні. Зареєстрований в Олешках на лівобережжі Херсонщини.
У 2017 році він був депутатом в Олешківській міській раді. У 2019 році під час президентських виборів був довіреною особою від кандидата в президенти Юрія Бойка по 186-му виборчому округу та балотувався до Верховної Ради України від “ОПЗЖ”. У 2018 році став першим заступником директора «Херсонелектротранс», а у 2020 році очолив підприємство.

  • Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про нову підозру в державній зраді 63-річному жителю Херсона Ігорю Полєвікову. квітні 2022 року Полєвіков обійняв посаду окупаційного директора в незаконно створеній Державній бюджетній установі культури "Херсонському обласному палаці культури".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів