Підтримати нас

Депортував 1 тисячу 700 людей із Херсонщини: підозрюється екскерівник херсонської колонії

Vgoru
Автор статті
04 липня 2023 14:57
783
Поширити:

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому начальнику «Північної виправної колонії № 90» Євгену Соболєву заочно повідомили про підозру за фактами депортації та примусового переміщення понад 1 тисячі 700 осіб. Усі вони за вироками судів були засуджені та утримувалися в установах відбування покарань Херсонської області.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини Ігор Дем’янюк, поліціянти встановили, що в травні минулого року окупаційна влада незаконно утворила «управління служби виконання покарань по Херсонській області». 

Його очолив 38-річний Євген Соболєв, який із перших днів окупації перейшов на бік ворога. 

За вказівкою Соболєва в кінці жовтня та на початку листопада в тимчасово окупований Крим було депортовано 1 тисячу 700 засуджених, які утримувалися в установах кримінально-виконавчої служби Херсонської області. 

“Наразі встановлено місця перебування 43 вивезених, доля інших залишається невідомою”, – зазначають у дописі Офісу Генерального прокурора.

За даними Центру журналістьских розслідувань, у липні 2022 року Євгена Соболєва звільнили з посади начальника колонії №90. У червні 2022 року на вулиці Сенявіна в тоді ще окупованому Херсоні був вчинений замах на Євгена Соболєва, який отримав поранення обох ніг.

Нагадуємо, що прокуратура повідомила про підозру 4 мешканцям Херсона, які впроваджували російські стандарти освіти.

На Херсонщині судитимуть за колабораціонізм секретарку окупаційної адміністрації Станіслава.

За колабораціонізм судитимуть двох окупаційних голів громад на Херсонщині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ