Підтримати нас

Де в Херсоні пройти курси першої допомоги?

Vgoru
Автор статті
02 грудня 2023 11:33
426
Поширити:

Представники Червоного Хреста в Херсоні навчають пересічних громадян, як зберегти життя та здоров'я людини до приїзду спеціалістів.

Про це розповіла в ефірі Медіаплатформи “Вгору” волонтерка Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста, інструкторка з першої допомоги Ніна Винниченко.

Записатися на курси першої допомоги можна на сайті Херсонського товариства Червоного Хреста.

“У нас вже є декілька центрів, де ми можемо проводити тренінги. Вони доволі захищені. Це підвальні або напівпідвальні приміщення”, – додала пані Ніна.

За її словами, курс складається з 12 модулів. Починається він з найпростішого, потім кожен модуль ускладнюється.

Вона зазначила, що під час занять людей вчать, як надавати першу допомогу:

  • людині, яка без свідомості, але дихає;
  • людині, яка без свідомості й не дихає;
  • при кровотечі;
  • потопельнику.

Також вона наголосила на важливості практики.

“Теорія без практики майже нічого не значить. Ми навчаємо людей, щоб у них була практика, у них була м'язова пам'ять. Навіть коли людина розгубилася у стані стресу, наші м'язи запам'ятовують”, – сказала інструкторка.

Крім того, Ніна Винниченко, зазначила, що можна стати інструктором із надання першої допомоги. Треба звернутися до офісу обласної організації Червоного Хреста та подати заявку. Коли будуть формуватися групи інструкторів, для навчання, то вашу заявку розглянуть.

В. о. голови Дніпровської районної в місті Херсоні організації Товариства Червоного Хреста Наталя Шатілова раніше говорила, що на Херсонщині є програма, яка допомагає людям з опаленням і утепленням своїх осель.

Нагадуємо, до села Львове Бериславського району прибув гуманітарний вантаж з 60 буржуйками від Червоного Хреста України. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ