Підтримати нас

Чотирьох жителів Херсонщини шахраї ошукали на понад 40 тисяч гривень

Автор статті
20 квітня 2024 10:24
104
Поширити:
Фото: rawpixel.com/Freepik

Унаслідок шахрайських дій четверо жителів Херсонської області втратили 40 тисяч 750 гривень.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Зазначається, що дві жінки з Високопільської та Херсонської громад втратили 14 тисяч та тисячу гривень. У месенджерах жінки прочитали повідомлення про виплату соціальної допомоги постраждалим від війни. Вони перейшли за посиланнями та ввели реквізити своїх банківських карток.

Жителька Херсона переказала 2 тисячі 750 гривень на рахунок шахраїв. Їй надійшло повідомлення у месенджері від знайомого з проханням терміново позичити гроші. Вона перерахувала кошти на надісланий рахунок. Згодом знайомий перестав відповідати на повідомлення і виявилось, що його сторінку зламали шахраї.

Ще один чоловік втратив 23 тисячі гривень замовивши товар онлайн. Він знайшов оголошення про продаж ноутбука й продавець попросив повну передоплату товару. Чоловік перерахував гроші, проте ноутбук йому не надіслали й продавець перестав виходити на зв’язок.

  • Нещодавно стало відомо, що зловмисники використовують символіку державних установ для створення телеграм-каналів, де виманюють особисті та фінансові дані пенсіонерів від імені цих установ.
  • У соцмережах від імені популярної мережі супермаркетів зловмисники розповсюджують фейкові повідомлення про нібито можливість отримати тисячу гривень на банківську картку.
  • Також кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ