Підтримати нас

Чому херсонські медики досі не отримали доплату

03 травня 2020 08:00
726
Поширити:

Про причини затримки обіцяної доплати за ризик, яку влада пообіцяла лікарям, розповів головний лікар Херсонщини Віктор Короленко.

Спілкування з журналістами “Суспільного” відбулося під час брифінгу, присвяченого протидії розповсюдженню коронавірусу в області.

Медичні працівники, які не отримали доплату за квітень, обов’язково отримають її в травні.

Про це на брифінгу Суспільному розповів директор обласного департаменту здоров’я Віктор Короленко. Він пояснив, хто саме отримає доплату у 300 відсотків.

“Оплата надається на час перебування біля хворого, коли у нього підтверджено коронавірус. Лікар, який працював біля хворого 50 годин, отримав 5600 грн доплати. Медсестра і санітарка, які відпрацювали 72 години, отримали 4760 і 4370 грн доплати відповідно. По області до нас заходить субвенція 240 мільйонів грн, це доплата у 300 відсотків. До 5-6 травня ми повинні отримати порядок використання цих коштів, тобто, кому будуть платити ці кошти, яким чином вони будуть проплачені, які лікарі їх повинні отримувати”, – розповів Віктор Короленко.

За словами заступника голови облдержадміністрації Вадима Чабана, допомогу передбачено і підприємствам, які під час карантину зменшили кількість робочих місць.

“На Херсонську область надійшло фінансування у розмірі 100 мільйонів грн для надання допомоги підприємствам, які були вимушені зробити це і відновили виплати заробітньої плати до звичного розміру, який був станом на початок введення карантинних заходів. Там є деякі умови – їх викладено на сайті державної служби зайнятості”, – пояснив Вадим Чабан.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ