Підтримати нас

Чоловіка, який очолив податкову службу Херсонської області при окупантах, визнали винним у колабораціонізмі

Vgoru
27 вересня 2023 08:57
4,098
Поширити:

22 вересня 2023 Малиновський суд Одеси ухвалив вирок, яким визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсонщини Олексія Груненка.  Чоловік обійняв окупаційну посаду в. о. начальника податкової служби Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

На псевдопосаді Олексій Груненко організовував роботу фейкового органу, брав участь у публічних заходах організованих окупаційною владою, де закликав представників юросіб та фізичних осіб-підприємців перереєструватися за російським законодавством, відкривати рахунки в підконтрольному РФ банку.

Суд призначив йому покарання — 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він не може обіймати посади в органах держвлади строком на 15 років. 

Нагадаємо, колишнього лікаря обласної лікарні Херсона Володимира Харлана судитимуть за фактом пособництва державі-агресору. Йому загрожує від 10 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Повідомили про підозру Андрію Гропянову в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. При окупантах він очолив Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії. Зараз чоловік утримується під вартою.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ