Підтримати нас

Через нестачу ліків на окупованій Херсонщині були випадки суїцидів

Vgoru
Автор статті
19 липня 2022 11:36
1,207
Поширити:

Через неможливість продовжувати лікування і відчай від життя в умовах окупації в Херсонській області траплялися випадки суїцидів. 

Про це йдеться на сайті “Центру журналістських розслідувань”. 

Так, за даними видання, батько однієї жительки села в Бериславській громаді наклав на себе руки через відсутність можливості продовжувати лікування. Йому було 82 роки. Сама жінка на початку повномасштабного вторгнення росії була змушена разом із дітьми покинути рідне село. Проте вона постійно підтримувала контакт із батьками, допомагала їм фінансово. У своєму віці її батько страждав на психічний розлад, справитись з яким без ліків він не зміг.

«На це наклалися проблеми з мобільним зв’язком, який зник ще 30 травня: ми не могли навіть подзвонити йому, поговорити, заспокоїти, почути рідний голос. Підкосило його й те, що за відсутності інтернету він уже не міг знімати свою пенсію з банківської картки. Через це у батька виникла депресія і він таке горе зробив – і собі, і нам. Ми навіть не могли провести його в останній путь – і все через ту кляту війну», – повідомляє Центр, посилаючись на слова жінки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ