Підтримати нас

Чехія відновлює видачу робочих віз українцям

Автор статті
24 травня 2020 14:33
776
Поширити:

Особливу увагу приділять сезонним робочим візам.

 

Диппредставництва Чехії в Україні почали прийом заявок на видачу віз для окремих працівників з України. Про це повідомляє пресслужба МЗС Чехії.

Генеральне консульство у Львові вже почало приймати візові анкети та документи. Посольство Чехії в Києві відкриє консульський відділ вже з наступного тижня.

Основну увагу приділятимуть видачі сезонних робочих віз. Працівники сфери охорони здоров'я, соціальних служб та науковці також можуть подати заявку на отримання візи.

"Після серії переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Мета полягає у тому, аби допомогти чеській системі охорони здоров'я та сільському господарству, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону", – зазначив глава МЗС Чехії Томаш Петршічек.

Також в Чехії зможуть подати заяву на продовження тимчасового проживання студенти та їхні родичі, які зараз живуть в країні.

Подача документів за допомогою візових центрів в Україні поки неможлива, тому що українська влада у зв'язку з карантином поки не дозволила відновити їх роботу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ