Підтримати нас

Чехія не визнає незаконні вибори на окупованих територіях України

Вгору
Автор статті
18 березня 2024 08:20
233
Поширити:
Фото: Суспільне

Чеська Республіка не визнає проведення нелегітимних виборів в окупованому Криму та місті Севастополі, на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Чехії.

Зазначається, що окупація зазначених територій порушення незалежності та суверенітету України відповідно до Статуту ООН та принципів міжнародного права.

  “Мета Росії – вкотре легалізувати результати своєї агресивної політики щодо України. Водночас вона неодноразово порушує міжнародне право, коли втручається в суверенітет іноземних держав”, – йдеться в заяві.
  • Начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков повідомив, що на лівобережжі Херсонщини представники окупаційних мобільних виборчкомів приходили до місцевих жителів та просили проголосувати за сусідів і родичів.
  • Сполучені Штати не визнають законність та результати виборів на захоплених Росією територіях України.
  • Речник ООН Стефан Дюжаррік повідомив, що спроба незаконної анексії регіонів України не має законної сили міжнародного права.
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ