Підтримати нас

Через шахрайські схеми жителі Херсонщини втратили понад 92 тисячі гривень

Автор статті
27 квітня 2024 11:20
91
Поширити:
Фото: Pexels

Троє жителів Херсонської області переказали шахраям власних заощаджень на загальну суму у 92 тисячі 638 гривень.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Зазначається, що 36 тисяч 638 гривень втратив 56-річний житель Бериславського району. Чоловік знайшов у соцмережі посилання з інформацією про надання фінансової допомоги нібито від держави. Він ввів дані свого рахунку для оформлення. Після цієї операції з його картки зняли гроші.

Ще один житель Бериславського району втратив 24 тисячі гривень. Йому зателефонував нібито менеджер банку і повідомив, що з його рахунку невідомі намагаються зняти кошти. Аби “убезпечити” заощадження, необхідно було переказати гроші на спеціально створений банком новий рахунок. Чоловік виконав вказівки та переказав гроші. Згодом він зателефонував до свого банку й дізнався, що співробітники установи йому не телефонували.

За такою ж схемою шахраї зняли 32 тисячі гривень з рахунку 66-річної жительки одного з населених пунктів Херсонщини.

  • Нещодавно стало відомо, що зловмисники використовують символіку державних установ для створення телеграм-каналів, де виманюють особисті та фінансові дані пенсіонерів від імені цих установ.
  • У соцмережах від імені популярної мережі супермаркетів зловмисники розповсюджують фейкові повідомлення про нібито можливість отримати тисячу гривень на банківську картку.
  • Також кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ