Підтримати нас

Через дії шахраїв троє жителів Херсонщини втратили понад 160 тисяч гривень 

17 жовтня 2024 18:45
98
Поширити:
Фото: Freepik

Через шахраїв троє жителів Херсонщини втратили 167 тисяч 115 гривень власних заощаджень.

Про це йдеться на сторінці поліції Херсонської області. 

За даними поліціянтів, 61-річний чоловік прочитав повідомлення про надання грошової допомоги від однієї із міжнародних організацій для жителів Херсонщини. Він перейшов за посиланням, заповнив анкету та ввів дані своєї банківської картки. Згодом у нього з рахунку зникло 33 тисячі 315 гривень.

Жителька Херсона 69 років також втратила власні заощадження. Їй зателефонував нібито працівник банку та повідомив, що на її рахунок повинні надійти кошти. Відповідно їй потрібно підтвердити операцію та назвати код із повідомлення. Після цього у неї шахраї зняли 21 тисячу 462 гривні.

Банківські шахраї ошукали 73-річного жителя Херсона. Чоловіку повідомили про те, що його картку заблоковано через “хакерську атаку”. Аби її розблокувати йому необхідно назвати реквізити картки та CVV-код. Чоловік втратив 112 тисяч 338 гривень.

  • За останні кілька днів четверо жителів Херсонської області через різні шахрайські схеми втратили зі своїх банківських рахунків загалом 352 тисячі 700 гривень.
  • Експерт з інформаційно-комунікаційних технологій та голова фонду «Об'єднання» Юрій Антощук розповів про один із найпоширеніших різновидів шахрайських схем, а саме повідомлення від нібито податкової або суду. Через це людина може втратити кошти.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів