Підтримати нас

На Херсонщині шахраї ошукали жителів області на понад 350 тисяч гривень

08 жовтня 2024 12:53
111
Поширити:
Фото: Freepik

За останні кілька днів четверо жителів Херсонської області через різні шахрайські схеми втратили зі своїх банківських рахунків загалом 352 тисячі 700 гривень.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Херсонській області.

Жертвою “банківських шахраїв” став житель Херсонського району. Чоловік отримав повідомлення у месенджері нібито від офіційного чат-бота банку, що на його банківський рахунок наклали обмеження. Щоб їх скасувати, варто було відповісти на дзвінок нібито від працівників банку. Після того, як чоловік виконав всі вказівки, з його банківського рахунку шахраї зняли понад 340 тисяч гривень.

Двом жительками Херсона в месенджері надійшли повідомлення нібито від родичів, які просили терміново позичити гроші. Жінки перерахували зловмисникам 3 тисячі 500 та 7 тисяч 500 гривень.

Ще один житель Херсона отримав повідомлення про можливість швидкого нарахування грошової допомоги. Він перейшов за посиланням і вказав свої особисті дані та реквізити банківської картки. Згодом з його рахунку зникла 1 тисяча 700 гривень.

  • У Херсонській області чатами у соціальних мережах, зокрема у вайбері, серед жителів активно поширюється інформація, що в області нібито діє група грабіжників. Вони ходять по будинках, видаючи себе за співробітників Міністерства внутрішніх справ. Начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Кований, розповів, що поліція поки не отримувала скарг від жителів області.
  • Кореспонденти “Вгору” розповідали про те, як захиститись від інтернет-шахраїв та про поради експерта.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів