Підтримати нас

Через бухгалтерку одна із сільрад на Херсонщині втратила понад 400 тисяч гривень 

11 жовтня 2024 21:40
155
Поширити:
Фото: ГУ Національної поліції в Херсонській області

Сільрада Херсонського району втратила 450 тисяч гривень через незаконні дії бухгалтерки.

Про це повідомляє ГУ Національної поліції в Херсонській області. 

Правоохоронці зазначають, що жінка впродовж 2023 року незаконно виплачувала працівникам кошти з бюджету сільради. 

Вона збільшувала посадові оклади під час виплати заробітної плати, безпідставно нараховувала надбавки та доплати у завищеному розмірі, включала до розрахунку розмірів премій виплати за невідпрацьований час.

Окрім цього, жінка при обчисленні часу  простою   це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами (стаття 34 Кодексу законів про працю України).  працівникам додавала надбавки за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи.

Їй повідомили про підозру та інкримінували частину 2 статтю 367 «Службова недбалість» Кримінального кодексу України. Зараз скерували до суду обвинувальний акт щодо її справи.

Бухгалтерці загрожує від двох до п'яти років ув'язнення із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів.

  • Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораціонізмі 49-річній жительці Херсона Тетяні Петлинській. Вона обійняла посаду начальниці відділу – головної бухгалтерки відділу планування, економіки та фінансів у незаконно створеній окупаційною владою установі “Референтний центр”. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів