Підтримати нас

Будівельники з Тернопільщини відремонтували 15 будинків у селі Архангельське

Vgoru
Автор статті
09 липня 2023 11:05
3,073
Поширити:

У межах програми "Пліч-о-пліч" на Херсонщині почались відновлювальні роботи у 26 населених пунктах правобережжя. Зокрема, Тернопільська область опікується селищем Архангельське Бериславського району. Будівельники вже відновили 15 будинків у селі.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, повідомляє Суспільне Херсон.

За словами чиновника, до війни селище було достатньо великим, там проживали дві тисячі людей. Після деокупації повернулись 1 тисяча 200 місцевих жителів, говорить Володимир Труш.

"Ми обстежили понад 400 будинків, в яких люди проживають, в тому числі й обʼєкти соціальної інфраструктури. Ми побачили катастрофічні руйнування, тому наші підприємства будівельної галузі взялися за відновлення. 23 будинки найближчим часом відремонтують повністю. Джерелами фінансування – органи місцевого самоврядування, обласний бюджет, також соціально-активний бюджет, тобто, підприємства і бізнесмени, які хочуть допомогти відновити Україну", – каже голова Тернопільської ОВА.

Володимир Труш каже, що наступним кроком буде виділення державних коштів і відбудова всього району.

"У нас є п'ять будівельних бригад, одне з великих будівельних підприємств, яке працює і зареєстроване на Тернопільщині, а загалом і по всій Україні, вони готові допомогти бригадами. Ми знаходимо кошти, і зараз бригади працюють. До здачі готові 15 будинків, які повністю реконструйовані. В Архангельському проживає близько 250 дітей, які повинні мати можливість там жити. Ми розуміємо що люди повернулися, а своїми силами не зможуть все це відновити", – говорить Володимир Труш.

Нагадаємо, 7 липня стало відомо, що відбудувати пошкоджене житло та соціальні об'єкти громадам Херсонщини допоможуть фахівці з 15 областей України. Відновлення 26 населених пунктів, які зруйнували російські військові, відбудеться в межах нового всеукраїнського проєкту "Пліч-о-пліч". У межах цієї програми заступник голови Офісу Президента Олексій Кулеба відвідав села Високопільської та Кочубеївської громад.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ