Підтримати нас

Звільняв Херсонщину: розповідь військового десантно-штурмової бригади

23 червня 2024 07:15
168
Поширити:
Скриншот із відео на сторінці "Суспільне Донецьк"

Військовий 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, уродженець Чонгара Херсонської області Віталій разом з іншими підрозділами звільняв території Херсонської та Харківської областей. Наразі служить на Донеччині.

Про це йдеться в інтерв’ю військового для “Суспільне Донбас”.

 Він розповів, що два роки служив прикордонником, стояв на пункті пропуску Чонгар.

З прикордонних військ він перейшов служити десантником.

 Після повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України та окупації Чонгару його батьки розповідали як діє пропаганда на місцевих жителів.

 "Мені батьки, брат, мої близькі розповідали про те, що на телебаченні постійно крутяться, розповідаються зовсім інші історії, протилежні нашим історіям”, – додає він.

Також він згадував як окупаційні війська їздили по будинках людей та розшукували хто служив в АТО. Вони прийшли й до будинку Віталія, але на початку повномасштабного вторгнення його будинок зруйнували обстріли.

Також військовий розповів як зустрічали ЗСУ місцеві жителі, коли звільнили Херсон:

“Не передати ті емоції. Теж саме, коли ми заїжджали в Харківську область: люди плачуть, просто плачуть від того, що побачили український прапор. Це вже було якраз в Ізюмі".
  • В британському виданні The Times опублікували розповідь про українських морських піхотинців, які  утримують плацдарм біля Кринків на лівому березі Дніпра. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів