Підтримати нас

Бойові припаси мешканців Херсонщини

09 травня 2019 01:00
715
Поширити:

Районні та міські суди лише за квітень цього року винесли понад десяток вироків до позбавлення волі мешканцям області за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Під час обшуків правоохоронці знайшли* у чоловіків гранати, вибухівку, різноманітну зброю та набої. Але більшість звинувачених, згідно з матеріалами справ, обнародуваних в Єдиному реєстрі судових рішень, - зовсім не «кримінальні авторитети». Це переважно безробітні, наркомани, та особи, котрі вже відбували покарання за дрібні крадіжки. Лише один з чоловіків придбав зброю майже легально - купив самозарядний пістолет через Інтернет, а другий - привіз «сувенір» із зони проведення антитерористичної операції в м. Авдіївка. Проте всі інші свої «припаси» або купили у незнайомих (і досі не встановлених) осіб, або знайшли.

Зокрема, Євгеній Д. знайшов гранату Ф-1 на території звалища у смт. Велика Лепетиха, де збирав металобрухт.  І носив її у кишені куртки, погрожував своїм недругам підірвати її.

Василь П. на сміттєзвалищі біля смт. Нижні Сірогози знайшов обріз і два патрони, якими одразу постріляв, щоб переконатися, що знахідка в робочому стані.  Вирішив з обрізу знищувати собак. Також знайшов там суху коноплю, з якої зірвав верхівки, подрібнив їх, перетерши руками та забрав з собою у пакеті, щоб курити.

На звалищі біля с. Борозенське Великоолександрівського району Олександр Е. знайшов 28 військових патронів з кулями зі сталевим осердям, які виготовлені заводським способом та придатні до стрільби.

Андрій П. знайшов перероблену пневматично-поршневу гвинтівку та 42 патрони до неї - на березі Дніпра,  біля шлюзу Каховської ГЕС. Про всяк випадок приховав у себе в будинку.

На березі Каховського водосховища між смт. Горностаївка та с. Заводівка Горностаївського району знайшов самопал і безробітний  В’ячеслав Г., привласнив, щоб полювати на голубів.

Олександр С. знайшов в лісосмузі поблизу с. Новорайськ Бериславського району одноствольну мисливську рушницю. Приніс її до місця свого тимчасового проживання та за допомогою ручної пилки по металу відпиляв частину ствола та частину прикладу, щоб менше місця займала та зберігав для власних потреб.

В лісосмузі поблизу с. Нововасилівка Іванівського району Юрій Р.  знайшов 124 бойових припаси.

А пластид та кулі Василь С. викопав із землі, на території автопарку польового табору військової частини поблизу с. Раденськ Олешківського району.

* Загалом правоохоронці вилучили:

- дві бойові протипіхотні наступальні осколкові ручні гранати РГД-5;

- оборонну осколкову ручну гранату Ф-1;

- самозарядний пістолет «RОНМ-RG 88 Germany CAL 9mm P.A. Khallpatrone»;

- перероблену саморобним способом пневматично-поршневу гвинтівку моделі «ВАМ В12», китайського виробництва;

- «самопал» - дульнозарядний пістолет з ґнотовим запалюванням, виготовлений саморобним способом;

- два обрізи - мисливські рушниці з частково відпиляними стволами та прикладами;

- тротил;

- пластид масою понад 6 кілограмів;

- майже чотириста патронів та куль різного калібру.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів