Підтримати нас

Армія РФ 6 разів штурмувала позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
07 квітня 2024 09:49
202
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Після пошуків нової тактики російські військові повернулися до звичної. Так за 6 квітня окупаційні війська 6 разів атакували позиції Сил оборони України на лівобережжі Херсонщини. Однак вони не мали успіху.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

Гуменюк додала, що російські військові намагалися підібрати тактику, яка буде для них результативною. Їхні штурми доходили до 16 за добу. 

“За методикою "тарганів", малокомплектними групами намагалися атакувати з різних сторін українські плацдарми”, – розповіла речниця.

Однак це не принесло ніяких успіхів російській армії й Сили оборони відбили всі штурми, інформує Наталія Гуменюк.

За її словами, на півдні України активно працюють дрони армії РФ як і по військових позиціях, так і по цивільних об'єктах. За добу запускають близько 200 ударних безпілотників.

“Зараз на правобережжі необхідні засоби радіоелектронної боротьби. Ми придбали 6 РЕБ, але це краплина в Дніпрі, які потрібні для захисту”, – додала речниця.

  • 6 квітня армія РФ 16 разів атакувала позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини, 5 квітня – 14.
  • Раніше стало відомо, що за весь час утримання позицій на лівому березі Херсонщини окупаційні війська, були змушені відмовитися від використання важкої броньованої техніки, великої кількості людей та авіації.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ