Підтримати нас

Аграріїв Херсонщини запрошують до проекту “Аграрнірозписки в Україні”

04 лютого 2018 11:00
185
Поширити:

Презентація проекту «Впровадження аграрних розписок у Херсонської області» відбулася 1-го лютого. Проект впроваджується Міжнародною фінансовою корпорацією IFC, членом Групи Світового банку.

За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Міністерства юстиції, проект уже впровадили у восьми областях. Очікують, щодо початку весняного сезону аграрні розписки працюватимуть у кожній області. Аграрії Херсонщини очікують, що завдяки впровадженню цього проекту малі та середні сільськогосподарські виробники отримають можливість для залучення додаткових фінансових ресурсів.

Аграрні розписки – це фінансовий інструмент, що є доступним, швидким та зрозумілим для агровиробників засобом отримати кошти чи залучити ресурси під заставу майбутнього врожаю. Для розуміння ситуації: на проведення весняних або осінніх польових робіт херсонські аграрії залучають лише 18-24% кредитних коштів, решта – за рахунок власних ресурсів. Нашим аграріям не вистачає одібних фінансових інструментів, які б були доступними, простими та зручними.

Зараз Херсонська область є однією з пілотних областей, де впроваджується цей проект. Більш детальну інформацію - як оформлювати та користуватися «Аграрними розписками» агровиробники Херсонської області можуть отримати на офіційному сайті проекту та в Департаменті агропромислового розвитку ХОДА.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ