Підтримати нас

Адміністрація Трампа планує ускладнити отримання громадянства США

Автор статті
08 серпня 2018 14:26
324
Поширити:

Адміністрація Білого дому готує документ, який ускладнить процедуру отримання громадянства та виду на проживання для законних мігрантів, які коли-небудь користувалися програмами соціальної допомоги.

Про це повідомив у вівторок американський телеканал NBC News із посиланням на джерела в Білому домі.

"Як очікується, адміністрація Трампа ближчими тижнями внесе пропозицію, яка ускладнить для легальних іммігрантів отримання громадянства або "зелених карток", якщо вони будь-коли користалися поширеними програмами соціальної допомоги, в тому числі Obamacare", - зазначає телеканал, посилаючись одразу на чотири джерела.

При цьому уточнюється, що цей крок не потребує схвалення Конгресу. Його головним ініціатором став старший радник Білого дому Стівен Міллер в контексті політики адміністрації Трампа щодо обмеження кількості мігрантів, які щороку отримують правовий статус.

Детальні правила в рамках нової ініціативи продовжують перебувати на стадії розробки, але вже зараз відомо, що складнощів можуть зазнати мігранти, які коли-небудь користувалися перевагами Obamacare, дитячого медстрахування, талонами на харчування та іншими соціальними пакетами.

Юристи у сфері імміграції вважають, що ці заходи призведуть до найбільшої зміни в системі легальної імміграції впродовж десятирічь, що, за попередніми оцінками, може вплинути на понад 20 млн іммігрантів. При цьому, особливо чутливою категорією є люди, які працюють, але не отримують достатньої зарплати для підтримки своїх сімей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ