Підтримати нас

8 років за ґратами проведе херсонець — колишній охоронець російської катівні

Vgoru
10 травня 2023 15:11
456
Поширити:

Суд визнав мешканця Херсона винним у колабораційній діяльності. Його засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 10 років.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що експрацівник колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою.

Він добровільно погодився служити в незаконно створеній «ИК «Северная исправительная колония (№90)» на посаді молодшого інспектора відділу охорони з присвоєнням так званого «специального звания младшего сержанта внутренней службы».

Засуджений забезпечував охорону приміщень та периметру колонії, виконував злочинні накази окупантів, діючи в порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями. За віддану «службу» він отримував платню в рублях.

При звільненні Херсона зловмисник втік до Одеси, де вирішив перечекати свій розшук. Втім співробітники СБУ встановили його місцеперебування. Колаборанта викрили в одному з сіл на Одещині.

Раніше ми писали, що 34 учасникам злочинної організації “МВД РФ в Херсонской области” повідомлено про підозру.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ