Підтримати нас

5 порад, які допоможуть пережити спеку

Автор статті
18 червня 2016 16:30
233
Поширити:

В Україну нарешті прийшло справжнє літо.

А це значить, що не за горами +40, спека та бажання якось її пережити, пише "Знай".

У таку спеку медики рекомендують при найменшій можливості роззуватися і ходити босоніж. Зрозуміло, не по розпеченому асфальту, а по траві. На ступнях знаходиться велика кількість точок, що відповідають за внутрішні органи. Коли людина ходить босоніж, відбувається вплив на ці точки. В результаті покращується циркуляція крові, підвищується загальний тонус організму і навіть починається оновлення клітин.

Звичайну воду можна замінити водомісткими овочами і фруктами, наприклад, огірками, помідорами, кавуном. Завдяки їм організм отримує додаткову порцію вітамінів і мінеральних речовин. Гарячий зелений чай, який п'ють жителі півдня, теж корисний у спеку: він регулює теплообмін.

Не рекомендується їсти продукти, що зігрівають зсередини, наприклад, мед і сало. Перед сном відмовтеся від "серйозних" продуктів на зразок м'яса, тому що перетравлення важкої їжі викликає підвищення температури тіла і посилює потовиділення. Охолоджують організм і допомагають адаптуватися до спеки продукти з легким терпким смаком (хурма або банани) і всі овочі-фрукти зеленого і білого кольорів.

Любителям охолоджуватися в річці треба мати на увазі, що пірнати у воду не рекомендується. Перепад температур може спровокувати спазм судин серця. Тому перед водними процедурами охолоньте в тіні. Під крижаний душ залазити теж не варто: від холодної води судини звужуються, а потім ще сильніше розширюються. У спеку краще приймайте теплий душ: коли ви вийдете, температура навколишнього середовища здасться нижче, ніж насправді.

Приберіть з дому аксесуари і дрібний декор. Багато дуже люблять прикрашати квартиру всілякими статуетками, іграшками, рамочками, підставку, свічками. З огляду на ту частоту, з якою ви буде відкривати вікна у спеку, ці новації будуть тільки збирати пил, а помити всі їх закарлючки буде, ох, як непросто.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ