Підтримати нас

300 тисяч гривень як “винагорода” за новий екран для аеропорту: правоохоронці затримали депутата Херсонської облради

Автор статті
11 листопада 2021 10:29
1,017
Поширити:

Фінансову махінацію, яку намагався здійснити депутат Херсонської облради, член постійної комісії з питань бюджету та фінансів, попередили співробітники управління стратегічних розслідувань Нацполіції області разом з колегами-правоохоронцями.

За даними офіційного сайту відомства,  депутат пообіцяв одному з суб'єктів господарювання Херсонщини “посприяти” у збільшенні бюджетних коштів на придбання у нього світлодіодного екрана для міжнародного аеропорту «Херсон». Свою послугу він оцінив у 300 тисяч гривень. 

Питання про підвищення вартості комунікаційної системи більш ніж удвічі планувалося винести на розгляд сесії облради. У разі позитивного рішення - вартість екрану склала б б 950 тисяч гривень. 

Депутата затримали під час отримання коштів від підприємця за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі правоохоронні органи вирішують питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. 

Також розпочато досудове розслідування за ст. 190 КпКУ (Шахрайство). Його проводить теруправління ДБР, м. Мелітополь, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ